Smyckestrender 2016

smyckestrender 2016I samband med ett nytt år tillkommer även nya kollektioner av smycken och trender som man kan införskaffa sig och kombinera med kläderna i garderoben för att vara trendigt snygg. Flera av de stora modeimperiumen hänvisar gång på gång till att det är mycket och stora smycken som är inne just 2016. Det kan inte bli för mycket, utan det är snarare maximalism som gäller för säsongens olika smycken och accessoarer. Oavsett om man föredrar armband, halsband, örhängen eller ringar ska man satsa på något som är stort, färgglatt, har många kedjor eller andra detaljer. Det ska helt enkelt vara raka motsatsen till diskret och det ska synas riktigt tydligt.

Populära material 2016

Eftersom priset på guld fortfarande ligger på en bra nivå är det många som väljer att avstå från silvret och istället satsa på en mer varmare ton. Ett härligt guldfärgat smycke passar bra ihop med de färgglada sommarfärgerna och dessutom med en solbränd hy. Förutom guld är det mycket grå metall och miljövänliga material som går att hitta bland trenderna i år. Exempel kan vara smycken som är tillverkade i palladium, platina eller vitt guld. Grått passar dessutom alldeles utmärkt med de moderna vårfärgerna som syns på årets vårkollektion.

Örhängen – detaljen du inte får missa

När det kommer till smyckestrender 2016 är stort och överdimensionerat ett tema som genomsyrar hela kollektionen och det gäller även för örhängena. De stora och iögonfallande örhängena kombineras bäst med en mer diskret outfit, som till exempel en helfärgad tröja utan mönster för att garanterat lämna utrymme åt de snygga detaljerna. Några örhängen som utmärker sig speciellt från resten är de som är tillverkade i spegelmaterial.

Populära detaljer att ha på smyckena

Oavsett om det gäller ringar eller tiaror, ska smyckena dra uppmärksamhet till sig och vara kreativa. Det kan handla om mängder av strass och pärlor, kedjor i olika storlekar, dekorativa fjärilar och blommor, men också symboliska märken och andra krucifix. Smyckena hänvisar verkligen till de ljusare tiderna av året och kommer i många fall i regnbågens alla färger, med ett stort inslag av lekfullhet. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för årets smyckestrend.

Asymmetri – trendigast just nu

Vilka smycken man väljer att bära är givetvis upp till var och en, men något man ska tänka på om man vill vara rätt klädd i år är att bära sina smycken i asymmetri. Det är en otroligt häftig detalj som ofta ger stora effekter till helhetsintrycket. Det är särskilt populärt bland den yngre generationen, då det tyder på individualitet och är ett unikt sätt att uttrycka sin stil. Asymmetrin kan väljas att användas tydligt eller diskret, vilket gör att det kan handla om allt från att bära två olikformade små örhängen, till att bara bära ett stort örhänge.

Visa respekt för vår jord – återanvänd mera

En av de mest positivt överraskande trenderna för i år är de smycken som tillverkats med hänsyn till miljön. Det kan handla om återanvända metaller, ekologiska tygdetaljer eller etiskt framtagna ädelstenar. Det beror på att konsumenter efterfrågat etiskt tillverkade smycken. Oavsett vad för smycke det kan gälla är det skönt att se att även modevärlden blir mer och mer medveten om miljö och natur, vilket verkligen reflekteras på årets smyckestrender.

Mängder av ringar på fingrarna

Ringar är en snygg detalj som fungerar bra både till vardags och fest, vilket gör att det inte är särskilt förvånande att ringtrenden håller i sig fortfarande. Årets mode är dock att ha flera ringar och stapla dem på varandra samtidigt som man kan kombinera mängder av olika typer och stilar av ringar. Det finns ett stort utbud både på nätet och i butik, så det är egentligen bara att plocka ut allt som faller en i smaken och därefter skapa sin personliga stil.