Slotspel med smyckestema

Guld, smycken och rikedomar har lockat människor sedan tidernas begynnelse och fortsätter fortfarande att charma folk runt om i världen. På online-casinon går det att finna mängder av slots som har just temat guld och smycken, bland annat från spelleverantörer som till exempel svenska NetEntertainment och irländska Cryptologic. Gemensamt för de olika slotspelen är att de kan göra att drömmen om rikedom går i upplevelse -om man har turen på sin sida.

Valley of the Scarab – sloten om det värdefulla egyptiska smycket

slotspel med smyckestema

Miljön i sloten utspelar sig i den gamla tidens Egypten, som både har en spännande och intressant historia. I spelet finns en värdefull skatt i fokus, nämligen den legendariska skarabén. För den okunnige är det en vördnadsfull amulett som existerade i det forna Egypten och som hade skepnaden av en skalbagge. Just skalbaggen associeras vanligen med den egyptiska mytologin och framförallt dess tillbedda och dyrkade solgud Kherpi.

Valley of the Scarab – fantastisk symbolik

Valley of the Scarab grundades av den irländska spelleverantören Cryptologic, som förr tillverkade många populära spel på nätet, men som därefter köptes upp av spelföretaget Amaya Gaming Group. Grafiken i spelet har med alla de faktorer som kännetecknar det forna Egypten, med allt från floden Nilen till pyramider. Miljön i spelet är verkligen symboliskt och tidstypiskt för landet, vilket resulterar i att det är lätt att dras med tillbaka i historien. Även de olika symbolerna i spelraderna representerar det förflutna, bestående av bland annat gamla böcker, guldiga mumier och den värdefulla amuletten, som dessutom är slotens viktigaste ikon. För att öka känslan och bidra till mer inlevelse spelas även musik i bakgrunden, som är väldigt representativ för tiden då sloten utspelar sig.

Valley of the Scarab – så här går spelet till

En av de bästa sakerna med sloten är den stora jackpoten som finns med i spelet och som motsvarar 3750 guldmynt. Spelet saknar helt wild-symboler, men innehåller istället rikligt med free spins. Vidare finns de populära scatter-symbolerna också med under spelet och lyckas man få tre stycken bidrar det till en free spin. Scattersymbolen har skepnaden av Anubis, som också finns med i den egyptiska mytologin och som vanligen avbildas med schakalhuvud på en människokropp. I samband med användningen av free spins är det möjligt att få en bonus, som gör att vinsterna multipliceras med sig själva.

Gold Rush – skiljer sig från de andra enarmade banditerna

De svenska spelutvecklarna bakom NetEntertainment har tagit fram sloten Gold Rush, som till en början ser ut att vara en klassisk spelautomat. Dock skiljer sig spelet från många i sin sort eftersom den har specialfunktionen att det enbart finns en vinstrad med i spelet. Trots att den enarmade banditen är väldigt simpel är den annorlunda och väl värd en provomgång.

Gold Rush – spelets symboler och funktioner

Guld Rush består av tre olika hjul, men bara av en vinstrad. Temat under spelet är guld, lyx och överflöd. Därför känns det inte heller konstigt att det finns en framåtskridande jackpot med under spelets gång. Symbolerna i sloten består av klassiska ikoner som körsbär och guldvagnar. Det finns varken wild- eller scattersymboler med i den enarmade banditen, utan det är jackpoten som ligger i fokus på vinstraden.

Gold – en klassiskt glimmande spelautomat

Även sloten Gold från spelutvecklarna Microgaming, kom ut på marknaden 2013 och behandlar också temat guld och rikedomar. Den består av totalt fem hjul med tjugo olika insatslinjer. Grafiken, färgerna och miljön går helt under temat guld, då såväl bakgrund som symboler glimmar febrilt under spelets gång. Sloten innehåller inga särskilda bonusar eller direkta specialfunktioner, utan riktar sig mer till den som är ute efter en klassisk enarmad bandit med enkla spelregler som är lätta att förstå.